Definition

Luxe, super ruim LOFT-achtig gestoffeerd 2-kamer appartement (ca. 50 m²) met fantastische buitenruimte, gelegen op een TOP- locatie, maar heel rustig aan de achterzijde van een prachtig pand aan de Oudegracht. Huurder kan gebruik maken van de afgesloten fietsenstalling aan de achterzijde.

Dit appartement maakt onderdeel uit van een complex met 26 luxe afgewerkte appartementen met lift (4 verdiepingen en werfkelders) op top locatie in prachtig verbouwd Rijksmonument 'De Gesloten Steen'.

Ligging
De ligging is verrassend goed. Aan het eind van de straat ligt het populaire Ledig Erf en wandelen kan heerlijk in het groene Zocherplantsoen langs de singel. Voor de dagelijkse boodschappen en fijne horecagelegenheden zit je met de gezellige Twijnstraat altijd goed. Een Albert Heyn, slager, restaurantjes en meer.
Ook het openbaar vervoer (station Vaartscherijn) ligt op 5 minuten lopen. Daarnaast zijn uitvalswegen ook goed bereikbaar.

Geschiedenis
Het pand dateert uit 1844 en heeft gefungeerd als sigarenfabriek. Het gebouw is vooral bekend door de zwerfkei die aan de hoek van het pand geketend zit. Deze is neergelegd als schampsteen en is zo de naamgever van het pand.

Over ‘De Gesloten Steen’ bestaan meerdere sagen. Een van die sagen behelst dat de duivel en zijn knecht 's nachts deze steen aan het overgooien waren tussen de nabijgelegen Geertebrug en Vollersbrug. Bij een misser klapte de steen met een zodanige smak tegen de grond dat de huizen op hun grondvesten trilden. Vervolgens heeft men de zwerfkei maar aan de ketting gelegd (gesloten) om van het geduvel af te zijn.

Indeling

Begane grond:
Gezamenlijke afgesloten hal met brievenbussen met lift en trappenhuis naar verdiepingen.

Derde verdieping:
Entree appartement, hal, garderobe, grote open keuken met bar van alle gemakken voorzien te weten; koelkast met vriesvak, combi-oven/magnetron, vaatwasser, afzuigkap en kookplaat. De woonkamer heeft een opvallend hoog plafond en grote ramen aan de achterzijde met toegangsdeur naar het ruime terras. Deze ruimte is dus verrassend licht en ruim.  

Vide/slaapverdieping:
Ruime slaapkamer (open Vide) met dakkapel en airco. Open ruimte met toegang tot de luxe badkamer met inloopdouche. Separaat is er een wastafelmeubel aanwezig en een was/-droogcombinatie. Kortom een luxe en hotelgevoel op unieke locatie. 

Bijzonderheden appartement Oudegracht 364-24:
- Woonoppervlakte ca. 50 m2;
- Huurprijs € 1.375,- excl. g/w/l, internet, tv en gemeentelijke (huurders-) lasten per maand;
- Specifieke plattegronden zijn verkrijgbaar bij Stadsdaemes;
- Servicekosten, stoffering en een was-droogcombinatie zijn bij de huurprijs inbegrepen;
- Lift aanwezig welke u brengt tot de 3e verdieping;
- Voorschot electra en water van € 70,-. Contracten voor internet en televisie zijn door huurder zelf af te sluiten, de appartementen zijn v.v. stadsverwarming. Contracten hiervoor dienen te worden aangevraagd via Eneco;
- Huurovereenkomsten worden aangegaan voor 12 of 24 maanden;
- Huurder dient een minimaal inkomen te hebben van driemaal de maandhuur (bruto) of garantstelling;
- Waarborgsom 2 maanden huur;
- Schoonmaakkosten bij vertrek zijn voor rekening van huurder € 350,- in te houden van de waarborgsom;
- Gemeenschappelijke tuin: te gebruiken door huurders met appartement zonder eigen buitenruimte;
- Afgesloten fietsenstalling: 1 fiets per appartement;
- Eenmalig € 350,- administratiekosten aan verhuurder;
- Oplevering: 1 februari 2020.

Features