56 photos available

Sold: Willem Barentszstraat 19, 3572 PA Utrecht

Type of residence House, single-family house, terraced house
Plot size 161 m²
Liveable area 257 m²
€849,000
Sold

General

NU TE KOOP MET PRIVÉ GARAGEBOX (HUURPRIJS €129,- PER MAAND) DIRECT ACHTER DE WONING!

Een kans! Charmante stadsvilla (284,5 m² bruto vloeroppervlak) met 11 kamers waarvan een woonkamer en suite met serre, 4 slaapkamers, balkons op de eerste en tweede verdieping, een grote zolderkamer met entresol, 4 keukens en een badkamer. Daarnaast is er een kelder en een riante achtertuin (ca. 74 m²) met acht... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, single-family house, terraced house
Construction period 1901
Status Sold
Offered since 21 July 2017

Features

Offer
Reference number 00252
Asking price €849,000
Upholstered Not furnished
Furnishing Unfurnished
Status Sold
Acceptance By consultation
Offered since 21 July 2017
Last updated 21 July 2017
Ownership rights Whole lot
Construction
Type of residence House, single-family house, terraced house
Type of construction Existing estate
Construction period 1901
Roof materials Tiles
Rooftype Front gable
Isolations Insulated glazing
Surfaces and content
Plot size 161 m²
Effective area 257 m²
Content 890 m³
Surface area other inner rooms 27.5 m²
Mapping
Number of floors 4
Number of rooms 11 of which (6 bedrooms)
Outdoors
Location On a quiet street
Residential area
Unobstructed view
Near highway
Near public transport
Near school
Type Back yard
Main garden Yes
Orientation North east
Has a backyard entrance Yes
Condition Normal
Boiler
Combiboiler Yes
Features
Water heating Instantaneous water heater
Heating Central heating
Has cable TV Yes
Has a flue tube Yes
Garden available Yes
Has a skylight Yes
Cadastral informations
Ownership Full ownership

Definition

NU TE KOOP MET PRIVÉ GARAGEBOX (HUURPRIJS €129,- PER MAAND) DIRECT ACHTER DE WONING!

Een kans! Charmante stadsvilla (284,5 m² bruto vloeroppervlak) met 11 kamers waarvan een woonkamer en suite met serre, 4 slaapkamers, balkons op de eerste en tweede verdieping, een grote zolderkamer met entresol, 4 keukens en een badkamer. Daarnaast is er een kelder en een riante achtertuin (ca. 74 m²) met achterom.
Verrassend is allereerst de ruimte maar ook de vele originele stijlkenmerken die bewaard zijn gebleven zoals glas in lood, paneeldeuren, kamer en suite, natuurstenen schouwen, authentieke tegelvloeren, etc.

Het 'Utrechtshuys' heeft een plan gerealiseerd voor het geheel verbouwen van deze woning naar een luxe gezins-/familiehuis. De uitgebreide
brochure is op te vragen bij Stadsdaemes o.g.. Bij de foto's vindt u een aantal impressies van een eerder gerealiseerd vergelijkbaar project van het
'Utrechtshuys'. Deze foto's vindt u onder de naam HET PLAN.

Ligging:
Deze stadsvilla is gelegen in een charmante en rustige straat in de Zeeheldenbuurt. Op loopafstand zijn leuke winkels en restaurants te vinden in o.a. de Biltstraat, Burgemeester Reigerstraat en Nachtegaalstraat. Voor dagelijkse boodschappen vindt u hier een Albert Heijn, bakker, slager, visboer en meer. Openbaar vervoer en uitvalswegen liggen eveneens nabij en parkeren kan (met een vergunning) voor de deur. Ook is er veel groen te vinden in de omgeving zoals het 'Wilhelminapark' en het 'Griftpark', 'Park Bloeyendaal' en de 'Voorveldse Polder'.

WONING HUIDIGE SITUATIE:

Indeling

Begane grond:
Entree, vestibule met prachtige originele vloertegels en klapdeur met glas in lood naar hal met imposante trapopgang naar de 1e verdieping.
Vanuit de hal is er toegang tot een wijn-/bergkelder (16,5 m²), een toiletruimte met fonteintje, eenvoudige keuken met originele schouw,- keukenkastjes en vloertegels en riante woonkamer en suite met 2 natuurstenen schouwen, 4 inbouwkasten, glas in lood deuren en ramen. De vloer is met visgraat parket gelegd. Vanuit de achterkamer komt u in een lichte serre met openslaande deuren naar de ruime achtertuin. Deze is eveneens vanuit de keuken bereikbaar.

De grote achtertuin is vrij gelegen en heeft een achterom; ideaal voor het stallen van de fiets, scooter, motor en dergelijke.

Eerste verdieping:
Overloop, toiletruimte, keuken aan de voorzijde en badkamer met ligbad, wastafel, CV-installatie en deur naar balkon aan de achterzijde. Daarnaast zijn er 2 riante slaapkamers op deze verdieping. De voorkamer heeft een schouw, openslaande deuren naar een eigen balkon en deur naar de keuken. De achterkamer heeft eveneens openslaande deuren naar een overdekt balkon (over de gehele breedte van de woning).

Een bijzonder detail is een origineel wit fonteintje op de overloop.

Tweede verdieping:
Overloop, toiletruimte, keuken aan de achterzijde met wastafel en slaapkamer met wastafel aan de voorzijde. Daarnaast zijn er nog 2 riante slaapkamers aanwezig met natuurstenen schouwen en vaste kasten. Ook deze kamers hebben openslaande deuren naar Franse balkons en een balkon aan de achterzijde.

Derde-/zolderverdieping:
Een verrassing! De overloop geeft toegang tot een keuken aan de achterzijde en deur naar royale zolderkamer welke beschikt over dakkapellen, vaste wastafel, inbouwkasten en trap naar de entresol met dakraam.

Afmetingen:
Begane grond: 80 m²
1e verdieping : 66 m²
2e verdieping : 66 m²
3e verdieping : 45 m²

Bijzonderheden:
- Bouwjaar ca. 1905;
- 257 m² netto woonoppervlak, overige inpandige ruimte 27,5 m² totaal dus 284,5 m² bruto vloeroppervlak;
- Eventueel is het nog mogelijk om een vergunningsvrije uitbouw op de begane grond te realiseren;
- Het houtwerk aan de buitenzijde wordt geschilderd door verkoper;
- Dubbele beglazing wordt uitgevoerd door verkoper (behoudens de glas in lood delen);
- Het lood- en zinkwerk wordt waar nodig vernieuwd door verkoper;
- Verwarming middels een CV-ketel, warm water middels geisers;
- Originele details/elementen aanwezig;
- Meerdere Franse balkons aan de voorzijde;
- Er is een bouwkundige keuring uitgevoerd, een rapport hiervan kan worden ingekeken;
- In samenwerking met een architect is er een verbouwingsplan gerealiseerd voor het moderniseren van de woning tot een luxe gezins-familie huis. Meer informatie over dit plan en de kosten hiervan zijn te verkrijgen bij de makelaar;
- Er zijn tekeningen van huidige situatie en ‘het plan’ aanwezig. De tekeningen zijn in Autocad;
- Oplevering: in overleg.

WONING 'HET PLAN':

Het plan is om een luxe stadsvilla te realiseren, ideaal voor een gezin/familie, mensen die wonen en werken aan huis willen combineren of ruimte zoeken op een mooie locatie in Utrecht. Laat u hierdoor verrassen en inspireren!

Indeling

Begane grond:
Entree, vestibule met prachtige originele vloertegels en klapdeur met glas in lood naar hal met imposante trapopgang naar de 1e verdieping.
Vanuit de hal is er toegang tot een wijn-/bergkelder (16,5 m²), een toiletruimte met fonteintje en riante woonkamer en suite met in de voorkamer ruimte voor een grote zithoek en in de achterkamer een riante eetkamer met luxe open keuken met kookeiland. Daarnaast is er een serre aanwezig met openslaande deuren naar de achtertuin.

Eerste verdieping:
Overloop, toiletruimte met fonteintje, voorkamer met schouw en ruimte voor een zithoek en doorloop naar open zijkamer met ruimte voor een werkplek. Middels een schuifdeur bereikt u de inloopkast welke eveneens bereikbaar is vanuit de achterkamer.
Deze achterkamer kan als masterbedroom worden gebruikt met toegang tot de inloopkast. Middels openslaande deuren loopt u uw eigen overdekte balkon op. Er is een doorloop naar een eigen badkamer met dubbele inloopdouche, ligbad en grote wastafel.

Tweede verdieping:
Wederom geeft een overloop toegang tot alle vertrekken op deze verdieping. Aan de voorzijde is een derde slaapkamer daarnaast een vierde grote slaapkamer. Aan de achterzijde van de woning ligt een vijfde grote slaapkamer.
Er is een toiletruimte met fonteintje aanwezig en een tweede luxe badkamer met dubbel wastafelmeubel en dubbele inloopdouche.

Derde-/zolderverdieping:
Overloop met toegang tot een grote hobby/speel-/woonkamer (voor bijvoorbeeld een au pair). Hier geeft een trap toegang tot een entresol van ca. 11 m². Aan de achterzijde van de woning ligt nog een goede slaapkamer en een afgesloten wasruimte met eveneens een CV-opstelling.

Afmetingen:
Begane grond:
- Vestibule : 5 m²
- Hal : 9,5 m²
- Voorkamer : 20,5 m²
- Achterkamer : 20,5 m²
- Keuken : 10,5 m²
- Serre : 10,5 m²

Eerste verdieping:
- Voorkamer : 25 m²
- Achterkamer : 20,5 m²
- Badkamer : 7,3 m²

Tweede verdieping:
- Slaapkamer vz : 20,5 m²
- Slaapkamer vz : 6,5 m²
- Slaapkamer az : 20,5 m²
- Badkamer : 10,5 m²

Derde-/zolderverdieping:
- Hobby/speelkamer/au pair : 20 m²
- Slaapkamer az : 15 m²
- Was-/CV-ruimte : 6,5 m²

KORTOM, EEN KANS!!!
Wilt u meer informatie inzien zoals volledige brochures van huidige situatie of HET PLAN? Vraag deze dan op bij ons.