Oudegracht 364 20

€ 1.250 ,- p.m.

Woning delen

Beschrijving

Wegens de grote belangstelling voor dit appartement plannen wij geen bezichtigingen meer in. Om u op de reservelijst te plaatsen kunt u een e-mail sturen naar

Luxe, gestoffeerd 2-kamer appartement (ca. 44 m²) gelegen op een TOP-locatie met uitzicht over de Oudegracht.

Dit appartement maakt onderdeel uit van een complex met 26 luxe afgewerkte appartementen met lift (4 verdiepingen en werfkelders) op top locatie in prachtig verbouwd Rijksmonument ‘De Gesloten Steen’.

Algemeen:
Ook wonen op de Oude Gracht in Utrecht en op 1 minuten lopen van het Ledig Erf en de Twijnstraat?
Per 1 mei 2018 zijn de appartementen opgeleverd met afmetingen van ca. 44 m² tot 82 m² woonoppervlakte.

Ligging
De ligging is verrassend goed. Aan het eind van de straat ligt het populaire Ledig Erf en wandelen kan heerlijk in het groene Zocherplantsoen langs de singel. Voor de dagelijkse boodschappen en fijne horecagelegenheden zit je met de gezellige Twijnstraat altijd goed. Een Albert Heyn, slager, restaurantjes en meer.
Ook het openbaar vervoer (station Vaartscherijn) ligt op 5 minuten lopen. Daarnaast zijn uitvalswegen ook goed bereikbaar.

Geschiedenis
Het pand dateert uit 1844 en heeft gefungeerd als sigarenfabriek. Het gebouw is vooral bekend door de zwerfkei die aan de hoek van het pand geketend zit. Deze is neergelegd als schampsteen en is zo de naamgever van het pand.

Over ‘De Gesloten Steen’ bestaan meerdere sagen. Een van die sagen behelst dat de duivel en zijn knecht ’s nachts deze steen aan het overgooien waren tussen de nabijgelegen Geertebrug en Vollersbrug. Bij een misser klapte de steen met een zodanige smak tegen de grond dat de huizen op hun grondvesten trilden. Vervolgens heeft men de zwerfkei maar aan de ketting gelegd (gesloten) om van het geduvel af te zijn.

Afwerking
Begin 2017 is er begonnen met grootschalige verbouwing/renovatie.
De afwerking van alle appartementen is top met PVC vloeren in de woon- en slaapkamer, een strak afgewerkte badkamer en separate zwevend toilet met fonteintje.
De keukens zijn in verschillende uitvoeringen aanwezig: zwart met houtmotief, notenmotief en hoogglans wit. Allen zijn v.v. alle nodige inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, combi-oven magnetron, kookplaat, afzuigkap en koelkast met vriesvak. Ook is er een was-/droogcombinatie en ieder appartement heeft een buitenruimte al dan niet privé of gedeeld. Daarnaast zal er een afgesloten fietsenstalling aanwezig zijn waar ieder appartement 1 fiets kan plaatsen.

Bijzonderheden appartement Oudegracht 364-20:
– Woonoppervlakte ca. 44 m2;
– Huurprijs € 1.275,- excl. g/w/l, internet, tv en gemeentelijke (huurders-) lasten per maand;
– Specifieke plattegronden en prijslijsten zijn verkrijgbaar bij ,-Stadsdaemes;
– Servicekosten, stoffering en een was-droogcombinatie zijn bij de huurprijs inbegrepen;
– Lift aanwezig welke u brengt tot de 3e verdieping;
– Contracten voor nutsvoorzieningen, internet en televisie zijn door huurder zelf af te sluiten, de appartementen zijn voorzien van
stadsverwarming. Contracten hiervoor dienen te worden aangevraagd via Eneco;
– Huurovereenkomsten worden aangegaan voor 12 of 24 maanden.
– Huurder dient een minimaal inkomen te hebben van driemaal de maandhuur (bruto) of garantstelling;
– Waarborgsom 2 maanden huur;
– Schoonmaakkosten bij vertrek zijn voor rekening van huurder € 250,- in te houden van de waarborgsom;
– Gemeenschappelijke tuin: te gebruiken door huurders met appartement zonder eigen buitenruimte (van toepassing voor dit appartement!)
– Afgesloten fietsenstalling: 1 fiets per appartement;
– Oplevering: 1 maart 2019.