Oudegracht 364 4

€ 1.175 ,- p.m.

Woning delen

Beschrijving

Mooi totaal gerenoveerd 2-kamer appartement (ca. 45,1 m2) met royaal privé terras/tuin op unieke locatie aan de Oudegracht!

Dit appartement is gelegen in het souterrain aan de achterzijde en heeft het voordeel van een eigen terras.
Daarnaast is dit appartement gelegen in een prachtig verbouwd Rijksmonument ‘De Gesloten Steen’. Hier zijn in totaal 26 luxe afgewerkte appartementen op top locatie te vinden.

Indeling

Begane grond:
Gezamenlijke entree met brievenbussen en bellentableau. Imposante hal met trappenhuis en lift (bg tm 3e verdieping) naar de verdiepingen.
Trap naar het souterrain.

Souterrain:
Entree appartement, hal met meterkast en doorloop naar grote woon-/eetkamer met prachtig hoogglans wit kookeiland met alle inbouwapparatuur te weten: 4-pits kookplaat met afzuigkap, vaatwasser en koelkast met vriezer. Openslaande deuren geven toegang tot een eigen terras/tuin. Vanuit de keuken bereikt u een 2e hal welke met afgesloten berging, wasmachine-/droogcombinatie en toiletruimte met fonteintje.

Deur naar riante slaapkamer wederom met deur naar buitenruimte en toegang tot badkamer. De luxe badkamer is perfect afgewerkt en v.v. een wastafelmeubel met spiegel en verlichting, designradiator en grote douche.

Voor een goed beeld van de inrichting zie bijgevoegde plattegrond (schaal 1:50).

Ligging
De ligging van het complex is verrassend goed. Aan het eind van de straat ligt het populaire Ledig Erf en wandelen kan heerlijk in het groene Zocherplantsoen langs de singel. Voor de dagelijkse boodschappen en fijne horecagelegenheden zit je met de gezellige Twijnstraat altijd goed. Een Albert Heyn, slager, restaurantjes en meer.
Ook het openbaar vervoer (station Vaartscherijn) ligt op 5 minuten lopen. Daarnaast zijn uitvalswegen ook goed bereikbaar.

Geschiedenis
Het pand dateert uit 1844 en heeft gefungeerd als sigarenfabriek. Het gebouw is vooral bekend door de zwerfkei die aan de hoek van het pand geketend zit. Deze is neergelegd als schampsteen en is zo de naamgever van het pand.

Over ‘De Gesloten Steen’ bestaan meerdere sagen. Een van die sagen behelst dat de duivel en zijn knecht ’s nachts deze steen aan het overgooien waren tussen de nabijgelegen Geertebrug en Vollersbrug. Bij een misser klapte de steen met een zodanige smak tegen de grond dat de huizen op hun grondvesten trilden. Vervolgens heeft men de zwerfkei maar aan de ketting gelegd (gesloten) om van het geduvel af te zijn.

Algemene informatie
– Huurprijs: € 1.175,- excl. voorschot electra, water, internet, tv en gemeentelijke lasten;
– Voorschot electra en water zijn € 70,- per appartement;
– Servicekosten, stoffering en een was-droogcombinatie zijn bij de huurprijs inbegrepen;
– Lift aanwezig welke u brengt tot de 3e verdieping. Gaat niet naar het souterrain;
– Contracten voor nutsvoorzieningen (behalve electra en water), internet en televisie zijn door huurder zelf af te sluiten.
– Huurovereenkomsten worden aangegaan voor 12 of 24 maanden. Bij een contract van 24 maanden zal een huurkorting van € 20,- per maand
worden gegeven;
– Administratiekosten (éénmalig) te betalen aan verhuurder: € 350,- incl. 21% BTW;
– Huurder dient een minimaal inkomen te hebben van driemaal de maandhuur (bruto) of garantstelling;
– Waarborgsom 2 maanden huur;
– Schoonmaakkosten bij vertrek zijn voor rekening van huurder € 250,- in te houden van de waarborgsom;
– Afgesloten fietsenstalling: 1 fiets per appartement;
– Oplevering per direct. Woning wordt schoon opgeleverd.