Beschrijving

Aan de statige Maliebaan (Utrecht Oost) ligt in een prachtig pand deze royale 3-kamer bovenwoning van maar liefst 90 m² met een fijn eigen terras aan de achterzijde en eigen berging.
De wanden van de woonkamer en hal zullen voor oplevering nog worden geschilderd.

Ligging
De ligging is verrassend goed. De Maliebaan is voorzien van groenstroken en onder andere gelegen tussen de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat en heerlijk dichtbij Park Lepelenburg, de singels en Wilhelminapark. Voor de dagelijkse boodschappen en fijne horecagelegenheden zit je met de gezellige Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat altijd goed. Een Albert Heyn, slager, restaurantjes en meer. Ook het openbaar vervoer (bushaltes) liggen op loopafstand. Daarnaast zijn uitvalswegen ook goed bereikbaar voor bewoners met een auto. Parkeren op basis van parkeervergunningen en beschikbaarheid bij de gemeente Utrecht.

Geschiedenis Maliebaan
de Maliebaan was eeuwen geleden een hotspot voor studenten en de rijke burgerij. Wij kunnen het ons maar moeilijk voorstellen, maar in de Gouden Eeuw was Utrecht een behoorlijk ingeslapen bedoening. Vooral voor jonge mensen viel er weinig te beleven. Vandaar dat een clubje studenten aan de stadsbestuurders vroeg of zij het Maliespel mochten spelen.
Bij een potje Malie moest men met een houten stok een bal in zo min mogelijk slagen over een rechte baan zien te krijgen. Binnen de stadsmuren was helaas geen ruimte voor een lange rechte baan en dus werd er een Maliebaan gebouwd bij Lepelenburg.

Het aanleggen van de Maliebaan bleek een gouden greep, want de laan veranderde al snel in een populaire spot voor studenten en de gegoede burgerij. Al snel openden rond de Maliebaan verschillende tentjes en café’s hun deuren en werd er tot de late uurtjes gefeest. Rijkelui die niet in de buurt woonden, lieten zelfs vakantiehuisjes rondom de baan bouwen. Later vestigden zij zich hier voorgoed, waardoor het rondom het gebied vol kwam te staan met statige huizen.

Indeling 

Begane grond:
Entree (aan de achterzijde van het pand), met afgesloten eigen berging, gedeelde hal (met 1 appartement), trapopgang naar de...

Eerste verdieping:
Entree, hal, toilet met fonteintje, royale woonkamer met sfeervolle erker met raampartijen aan de voorzijde, open keuken tevens aan de voorzijde in hoek- opstelling v.v. spoelbak, vaatwasser, combi-oven, 4- pits inductiekookplaat en afzuiging.De voorkamer kijkt uit over de statige Maliebaan. Aan de achterzijde van de woonkamer geven openslaande deuren toegang tot een fijn terras van ca. 9 m². Vanuit de hal bereik je de trap naar de ...

Tweede verdieping:
Overloop, 1 kleinere werk-/slaapkamer aan de achterzijde en 1 ruime slaapkamer met sfeervolle balken en dakramen aan de voorzijde. Hier is tevens een nis met garderoberuimte. Tussen de slaapkamers ligt een ruime badkamer met ligbad met douche, 2 wastafels met spiegels en verlichting, een wasmachine-aansluiting en ruimte voor een droger.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: 90 m²;
- Huurprijs € 1.875,- excl. g/w/l, internet, tv en gemeentelijke (huurders-) lasten per maand;
- Contracten voor verwarming, water, electra, internet en televisie zijn door huurder zelf af te sluiten;
- Vergunning voor een parkeerplek kun je zelf niet aanvragen bij gemeente. Je kunt een parkeerplaats huren van de verhuurder. De kosten hiervoor bedragen €132,- euro per maand per auto;
- Huurovereenkomst voor minimaal 12 maanden;
- Het appartement wordt gestoffeerd opgeleverd;
- Huurder dient een minimaal inkomen te hebben van driemaal de maandhuur (bruto);
- Waarborgsom bedraagt 1 maand huur;
- Oplevering: 1 Oktober 2022.

Kenmerken